Zakopane — portal z-ne.pl
Fotografia — Zakopane

Aktualności · Tatry i Podhale

Fotografia

spisz

15 wpisów.

pasciuch
świetne zdjęcie.
peepe

fota

ogrom... kapitalne
luminarius

Ogrom

Widoczna potęga Lodowego, super fotka.:cool:
ja-anna

Re: Ogrom

ależ piękne foto ... skąd to robione dokładnie ....?
Czaro
javascript:emoticon(':-)') Umie Gosciu potrzec przez aparat. :-) Piekna fotka taka na duza tapete. :-)
Czaro
Myśle ze mało powiedziane
ja-anna

czy ktos wie skąd dokładnie zrobiono to zdjęcie ...? bo jakoś nie wydaje mi się zeby to był Lodowy ...
luminarius

Przecież to na pewno Lodowy, obok Jaworowe, od Lodowego Zwornika widać Kapałkową Grań, dalej Śnieżny Szczyt.
ja-anna

wiec skąd to u licha robione ...????
jkch ratunku ...!!!!!
luminarius

Na pewno ze strony polskiej. Może za Białką Tatrzańską?
jkch

Jeśli wierzyć autorowi i powodując się układem dolin: Suchej i Śnieżnej, to prawdopodobnie zostało wykonane gdzieś w rejonie: Jaworzyna, Podspady, Zdziarska Przeł., lub na północ od niego.
luminarius

Zdjęcie raczej robione jest z polskiej strony. Wydaje się, że z granicy Białki Tatrzańskiej i Jurgowa. Wskazują na to polskie znaki drogowe i dość łatwy do określenia napis Jurgów. A szczyt to Lodowy widziany z polskiej strony. :D
jkch

Prawdopodobnie tak, dlatego napisałem ". . . . lub na północ od niego".
Pawel

Zdjęcie zostało zrobione z drogi do przejścia granicznego Jurgów - Podspady. A perspektywa jest taka, a nie inna, zapewne ze względu na użyty obiektyw - teleobiektyw, który zawęził pole widzenia i trochę "spłaszczył" perspektywę.
Jaro_Ł_T
Już odpowiadam, zdjęcie zostało zrobione zaraz za Czarną Górą, a właściwie chyba na jej granicy (niemalże), nieopodal znajduje się drogowskaz na Rzepiska:-) Widoczne zabudowania należą do Jurgowa, do granicy jest jeszcze parę ładnych kilometrów...

Odpowiedz