Zakopane — portal z-ne.pl
Fotografia — Zakopane

Aktualności · Tatry i Podhale

Fotografia

granaty?

14 wpisów. Archiwum — bez odpowiedzi.

brepwp
czy to aby widok z granatów? wydaje mi sie ze granaty jakby z prawej strony są
jkch
Dokładnie ze Skrajnego Granata. Po prawej stronie są w kolejności: Zadnia Pańszczycka Czuba, Skrajna Pańszczycka Czuba, Wierch pod Fajki i Żółta Turnia.
hnit
postanowiłem nie brać udziału w żadnych sporach dotyczących usytuowania miejsc w Tatrach z racji mikrego doświadczenia ale ja również nie mogę się zgodzić że w/w foto nie jest zrobione z Granatów ponieważ mam świeżą fotografię ze Skrajnego Granata i usytuowanie Czarnego Stawu jest zupełnie inne - http://www.galeria.z-ne.pl/gt, zdjecie,pol,galeria,1493,0,614 3.html
hnit
napisałem - "że w/w foto nie jest zrobione z Granatów" a ma być - że w/w foto jest zrobione z Granatów"
jkch
Mieć własne zdanie to już coś, Mieć rację, to jeszcze więcej.
miler
Też mam własne zdanie i rację. Nie jest to widok ze Skrajnego Granatu tylko z Koziego Wierchu , albo z jego bliskiego otoczenia. To co widać po prawej stronie nie kwestionuję. Zdjęcie zrobione z pewnym przybliżeniem. Czy jeszcze ktoś podziela moje zdanie ?
ja-anna
ja podzielam
turystka
To i ja się przyłączę:-)
miler
No to mamy 4:1..... o przepraszam jeszcze autor zdjęcia ..... 4:2
hnit
dzięki
andy
...5:2...
miler
5:2 to już niezły wynik , tym bardziej że gole strzelone przez jkch liczą się podwójnie. Tak że na wyjeździe (w Tatry) damy radę.
lolek05
podzielam zdanie millera zdjęcie zrobiono z północnego zbocza Koziego Wierchu dla porównania dodałem zdjęcie zrobione prawie z tego samego miejsca miesiąc temu
lolek05
Zachęcam do ćwiczeń na orientacje w terenie : 1. na zdjęciu znajdz trzy bardzo dobrze widoczne punkty : wierzchołek Nosala, przełęcz Miedzy Kopami i najdalej wysuniety na zachód cypel Czarnego Stawu Gąsienicowego. W/w punty tworzą linię prostą 2. Odszukaj je na mapie i połącz np. linijką 3. A teraz sam odpowiedz sobie na pytanie skąd zrobiono to zdjęcie ? :-)