Zakopane — portal z-ne.pl
Fotografia — Zakopane

Aktualności · Tatry i Podhale

Fotografia

zagadek ciąg dalszy...

8 wpisów. Archiwum — bez odpowiedzi.

lolek05
Na jakim szlaku napotkasz to ostrzeżenie, i przed czy ostrzega ?
~Turystka
Ostrzeżenie przed żlebem Drege`a.
Kozia Dolinka
lolek05
Droga Turystko , Kozia Dolinka to blisko, blisko, ale nie chodzi o żleb Drege'a
~dorota
przy czarnym szlaku z Koziej D. do Zlebu Kulcz? Ostrzega przed wejściem na "złą" drogę?
~lolek
Tak, ta zła droga to dalsza część Rysy Zaruskiego, wygląda na prostą i łatwą drogę na grań ale taką nie jest, w tym miejscu czarny szlak odchodzi w prawo do żlebu Kulczyńskiego
~dorota
Teraz wiem dokładnie, gdzie ta Rysa Zaruskiego, ale chyba swą odpowiedź trochę uprościłeś. Patrząc na ten znak, idziemy jeszcze kawałek w lewo aż do zejścia z czerwonym szlakiem O.P. Tam dopiero w prawo, o ile dobrze pamiętam?
~lolek
Tak masz rację od znaku szlak odchodzi w lewo stojąc twarzą do skały, natomiast dalsza część wspomnianej rysy odchodzi w prawo.( Przypomina mi to trochę sytuację kiedy żona mówi : miałeś skręcić w lewo, w to drugie lewo :-)) W prawo skręca łącząc się z czerwonym...
~wacław
Przypomniało mi się jak to wyedukowano "świeżego" turystę chcącego obejść grań Liptowską od schr. Chochołowskiego. Cały czas górą, po tych najwyższych aż do "zielonego". Zapomniano tylko, że pierwszy zielony wiedzie przez Raczkową Czubę na południe. Zawróciłem go spod Pribyliny!