Cubryna
8 wpisów. Archiwum — bez odpowiedzi.
skąd zrobione? to nie zagadka a pytanie :-)
Ze Szpiglasowego Wierchu ?
Zdaje się Miller, że masz rację. Porównałem z moim zdjęciem ze Szpiglasowej i Cubryna z Wysoką (dobrze gadam?) są bardziej rozsunięte. Znaczy, że bardziej zsunięte są ze Szpiglasowego. Nie mam stamtąd niestety zdjęć, ponieważ musiałem trzymać się skał, co by mnie nie zdmuchnęło.
Nie pamiętam dokładnie gdzie robiłem zdjęcie, ale na pewno na odcinku Szpiglasowa Przełęcz - Szpiglasowy Wierch
Na Szpiglasowym byłam 2 lata temu (wrzesień 2010}, ale było trochę śniegu. Ten zoom i doskonała ostrość (dobry aparat i jeszcze lepszy fotograf :-) ), spowodowały iż pomyślałam, że jest to ujęcie pozaszlakowe :D
Jeśli chodzi o aparat: był to po prostu kompakt LUMIX TZ8. I jeszcze pożyczony od córki. Wolałbym lustrzankę cyfrową. Ale jak na razie mam trzy analogowe. A jeśli chodzi o mnie to się nie wypowiadam...Pozdrawiam
ze Szpiglasowego
Na zábere z Hrubého štítu_Szpigłasowego Wierchu sú sprava: Piargový hrebeň, Čubrinka, Čubrina_Cubryna, Veľký Mengusovský_Mięguszowiecki, vzadu Vysoká, Rysy, Malé Rysy_Male Rysy, vzadu Bradavica, Vesterov, Východná Vysoká, Vyšný Žabí_Wyżni Żabi (Szczyt).
ze Szpiglasowego - oprava
Na zábere je ako prvý objekt iba (až) časť V hrebeňa a SV pilier Čubriny!
(Nechal som sa pomýliť vlastným, širším, záberom.)
(Nechal som sa pomýliť vlastným, širším, záberom.)