morze chmur
34 wpisów. Archiwum — bez odpowiedzi.
chciałabym kiedyś coś takiego zobaczyć - jeszcze nigdy mi się to nie udało :-(
Czy chodzi Tobie o te mgiełki? To musisz zmienić termin wyjazdu :p. Wiosną i jesienią tego jest nadmiar :-)
to jeszcze jedno "za" za zmianą terminu :-)
Mój Ewcik jedzie za tydzień do Zakopanego - mam nadzieję na nowe ciekawe fotki na naszym portalu :-)
Mój Ewcik jedzie za tydzień do Zakopanego - mam nadzieję na nowe ciekawe fotki na naszym portalu :-)
Jedyny plus lata to długie dni, poza tym same minusy. Ten plus nie ma dla mnie żadnego znaczenia, jesień i zima, to je to. :D
pewnie szybko się przemieszczasz - ja nie czuję się pewnie w szarówie na szlaku
Już nie tak szybko jak kiedyś, ale jeszcze daję radę.... :D
Miller, to prawda, długi dzień i co z tego jak leje?. Jesień, pewniejsza pogoda, no a zima to i inny sprzęt, no i inne doświadczenie (jest ryzyko, ale zabawy może nie być) :D
Dlatego w Tatry jeżdżę w sierpniu - wtedy tak nie leje - 2008 i 2010 były super, 2011 trochę gorszy, a 2012 jak dotąd najgorszy. Ale i tak byłam w siódmym niebie :-)
Takie "morze" najpiękniej wygląda zimą. Wyobraźcie sobie: w Zakopanem sypie śnieg, że mało co widać. Wjeżdżacie na Kasprowy, przebijacie się przez ciemnoniebieską granicę chmur i nagle piękne słońce, niebieskie niebo a w dole ... morze, morze chmur :-) mam nadzieję, że za tydzień będą piękne w górach widoki :-)
Nie Ewo - jest ryzyko jest zabawa, a tak serio to ryzyko trzeba starać się zminimalizować. Warto liznąć jakiś kurs lawinowy na początek, a potem jak ze wszystkim, samo przychodzi.:-)
Ostatnie 4 wrześnie były super. Ja czasem prosiłam Tego na górze aby lało, bo wtedy bez wyrzutów mogłam przyjąć pozycję horyzontalną. :-) A latem jeszcze ten wspomniany przez kogoś naturalny tłok. :-) A w czerwcu dzień długi, ale czasem uciekałam do mnie na niziny, bo nie było co robić z Zakopcu. ;-)
ewakob, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego wyjazdu. Oby Ci słonko świeciło :-) Miłych wrażeń i fajnych fotek :-)
Też mam taką nadzieję, bo już ciężko na du...e usiedzieć.:D
Miller, "święte" słowa. :D
Obiecuję wrzucić kilka ładnych ujęć:-)
Ty nie narzekaj bo niedawno byłeś :D , a ja i reszta? :-( Może byli, tylko się nie chwalą ;-)
Ewa, dlatego sierpień w Słowacji - nie ma morza ludzi
To, kiedy wędrujemy, zależy od własnych upodobań lub woli przełożonych. Zdecydowanie wolę lato, jesień też piękna, z powodu urzekającej feerii barw.
Zimowy krajobraz jest bardzo surowy i, jak dla mnie, zbyt monotonny. No i krótki dzień bardzo ogranicza miejsca, które można odwiedzić.
W sierpniu polskie Tatry? Nie i jeszcze raz nie! Chyba tylko dla tych, co bez wielkomiejskiego zgiełku nie potrafią żyć.
Z moich obserwacji wynika, że nie ma żadnej reguły pogodowej, nie ma tzw. okresu "pewnej pogody", wszystko zależy od szczęścia.
Zimowy krajobraz jest bardzo surowy i, jak dla mnie, zbyt monotonny. No i krótki dzień bardzo ogranicza miejsca, które można odwiedzić.
W sierpniu polskie Tatry? Nie i jeszcze raz nie! Chyba tylko dla tych, co bez wielkomiejskiego zgiełku nie potrafią żyć.
Z moich obserwacji wynika, że nie ma żadnej reguły pogodowej, nie ma tzw. okresu "pewnej pogody", wszystko zależy od szczęścia.
Joanno, to morze ludzi jest w Polsce. Więc nie może być na Słowacji :D
Giewont
Super zdjęcie, dobry kadr, świetnie skomponowane!
Giewont
tys piknie, brawo miller:-)
Super widok
Ładny widok ,ładna fotka,ładna gra kolorów.Pozdrawiam.
Re: Super widok
wszystko pikne! ino ta ciżba pod krzyżem do d....! chociaż z daleka to nie przeszkadza :D
Rolfie, to nie ciżba, to pielgrzymka klapkarzy i szpilkarek.
szpilkarki i klapkarze wejść wejdą, ale schodzą chyba na bosaka:eek::p. Ja spotkałam tam gościa w lakierkach, jak zszedł? nie wiem.:p
Dzięki, fajnie, że się podobało. Tak dużo ludzisk rolfie nie było, a Ci co byli , a nie byli to wakacjuszowicze, raczej w klapkach nie byli.:-)
miller, Ci w klapkach byli tu:http://z-ne.pl/gt,zdjecie,1 6582.html
znaczy się Ewa, byli w Pieninach ? - bo to chyba piękny widok z Pienin ( super zdjęcie ) Z tego co wiem Pieniny ( przynajmniej o trzech słusznych porach roku ) odwiedzają ludzie zakochani w górach, klapkowicze ciągną w wakacje w tatrzańskie doliny, nierzadko zapędzając się w wyższe partie ( Giewont, Kasprowy, Świnica, Czerwone Wierchy itp. okoliczne.)
miller, pudło:D. Ale skąd Ty możesz wiedzieć gdzie to jest, Ty jesteś praworządny i tam nie byłeś, a ja czasem gdzieś zboczę. To nie Pieniny. Ja w Pieninach to tylko tratwą po Dunajcu, a tu jest tylko ląd. (trzeba wykasować spację).
Hmm... Ewo, a ja dałbym sobie rękę uciąć, że widok na Tatry do którego podałaś link jest zrobiony gdzieś z Pienin, ale ja ich nie znam z pozycji tratwy. :-(:D Może ktoś rozstrzygnie, bo nie chciał bym głupio ręki stracić ... :D
Miller mylisz zdjęcia. To z linka od Ewy ma widok na klapek wśród kosówki.
Tak, wśród kosówki i ścieżyna raczej wąska.:D
miller, jak nie wykasujesz spacji, to faktycznie jest piękny wschód nad Tatrami, a jak wykasujesz to jest to, co chciałam aby było:-)
Aaaaa, i wszystko jasne, czyli oboje mieliśmy rację, a te chaszcze łatwe do rozpoznania.... to gdzieś na Tomanową P.:p:D