Zakopane — portal z-ne.pl
Fotografia — Zakopane

Aktualności · Tatry i Podhale

Fotografia

Na Holom boku pod Babkami

15 wpisów. Archiwum — bez odpowiedzi.

foteol
Te babki musiały być bardzo "zdeterminowane", że zgodziły się leżeć gołe i bokiem na czymś takim. Przecież to jest kłujące!:D
hnit
:D:D:D
rolf
może to kłucie sprawia im radość:eek:
zenek

Ładne

Ładne zdjęcie.Mam pytanie.Jak się chodzi po Tatrach od 15-teg czerwca ? Jak z wejściem na Giewont? Chcę jechać właśnie w tym terminie ,a jeszcze w tym okresie nie chodziłem po Tatrach.
RaffalM

Re: Ładne

Ciasnawo, ale jak wyjdziesz odpowiednio wcześnie, to ominiesz główną nawałę. Tym bardziej, że w czerwcu popołudniami częste są burze.
ewalina

Re: Ładne

Ładne zdjęcie i piękna roślina, może ktoś zna jej nazwę.
W naszych Tatrach tylko 3 szlaki są zamknięte na okres zimowy (w tym szlak na Giewont od Przełęczy w Grzybowcu po Przełęcz Kondracką Wyżnią). A od 16 czerwca są dostępne wszystkie szlaki. W czerwcu często jest jeszcze sporo śniegu i czasem może on sprawiać problem. Na Giewoncie nie byłam nigdy w czerwcu, a we wrześniu nie było śniegu. Jestem pewna, że wejdziesz bez problemu, w końcu byłeś na Rysach i na przełęczy pod Chłopkiem, a Giewont to łatwiejszy szlak.
elat
...może...;-):p
Kristin
...to nie jest jakaś odmiana dziewięćsiła?

... według mnie w czerwcu po Tatrach chodzi się świetnie. Nie ma jeszcze sezonu wakacyjnego, więc i ludzi mniej. Dlatego właśnie zawsze jestem w czerwcu w Tatrach. No i dni są długie, co ma niebagatelne znaczenie jak się idzie na daleką turę :-)

...a Giewont? moim zdaniem bez najmniejszego problemu :-)
elat
...ale na Giewont, to tylko do 15:00...potem łańcuchy zwijają...;-)
Kristin
...łańcuchy zwijają, ale schody ruchome uruchamiają :D
Przecież pisaliście na wiosnę, że McDonald's powstanie na szczycie ;-)
rolf
jedna siła nie wystarczy? potrzeba aż dziewięć sił?:D
RaffalM
Rolfie, na babe to i dziewięć za mało :D Gdzie diabeł nie może...;-)
elat
...bo to nie siłą trzeba, a sposobem...:D
rolf
nawet diabeł go nie zna .....:p. chociaż jak mówił kwiczoł w ,,Janosiku".....! coś w tym jest:D
siła sposobu małż się być okazuje:D
RaffalM
Kwiczoł z Pyzdrą mówili jeszcze: "Z babą źle... a bez baby jeszcze gorzej..." Coś w tym jest, coś w tym jest ;-)